O spletni strani

Gradovi Slovenije

Pozdravljeni, nahajate se na spletni strani društva Gradovi Slovenije. Namen društva je ohranjanje kulturne dediščine slovenskih gradov. Veseli bomo vsake donacije, ki jo lahko naredite na naslov Društvo Gradovi Slovenije, Čebelarska ulica 16, IBAN SI56 1010 0005 9566 337 pri Banki Intesa Sanpaolo d.d. in ki nam bo omogočala dokumentiranje vseh slovenskih gradov in dvorcev, izdajo knjig in brošur ter organizacijo grajskih dogodkov. Vsi donatorji bodo tudi javno objavljeni na uradni spletni strani društva www.gradovislovenije.com/pokrovitelji

Veselimo se sodelovanja z enako mislečimi ljubitelji slovenskih gradov in dvorcev. Če vidite kje možnost sodelovanja nam prosim pišite na info@gradovislovenije.si

Spletna stran predstavlja pregled vseh gradov v Sloveniji. Omogoča vpogled v podatke glede časa njihovega nastanka ter o lastništvu. Preverite v kakšnem stanju je grad danes in kaj ponuja modernemu svetu. Zbirka omogoča temeljit pregled in zanimivosti o naši srednjeveški zgodovini.

Vaša ekipa društva Gradovi Slovenije

Gradovi so preostanek umetniške srednjeveške arhitekture.

So zgradbe, ki so v svoji pojavnosti veličastne

in postavljene na neverjetnem kraju.

Postanite del zgodovine, medtem ko hodite po hodnikih, ki so jih nekoč uporabljali kralji in kraljice. Vsaka soba ima svojo zgodbo, vsaki kamen pripoveduje svojo pravljico ima vsak artefakt šepeče svoje skrivnosti te že dolgo pozabljene srednjeveške ere.

Znotraj sten veličastnih gradov lahko najdete zgodbe o vojni, miru, bogastvu, revščini in legendah. Sprehodite se po stopinjah nekdanjih mogočnih kraljev in občudujte ostanek bogastva prostora in časa!

Digitalizacija

Srednjeveška zgodovina na enem mestu.

Grajska fotografija

Fotografije gradov v letu 2018. Poiščite svoj grad!

Lokacije gradov

Lokacije vseh slovenskih gradov na enem mestu.

0

Število grajskih stavb

Iz literature je razvidno, da je na področju Slovenije preko 700 lokacij, kjer stojijo ali so nekoč stale grajske stavbe (gradovi, srednjeveški dvori, dvorci).
0

Čas nastanka grajskih stavb

Grajske stavbe na slovenskem so bile zgrajene med desetim stoletjem in 1848.

Gradovi kot razvalina25%

Obnovljeni gradovi50%

Gradovi - arheološka najdišča25%

Gradovi v prodaji30%

Grajski miti in legende

Preberite marsikatero legendo, ki še danes kroži med ljudmi.

Nekdanji plemiči

Preverite, katere plemiške družine so nekoč bivale v današnjih slovenskih gradovih.

Kam na izlet?

Ste zopet v dvomih, kam na sobotni izlet? Najdite nekaj predlogov in obiščite kakšen slovenski grad, ki se vam zdi zanimiv.

Grajski utrinki

Odkrijte zgodbe o duhovih, ki se potikajo po koridorjih ruševin in tako še danes burijo domišljijo obiskovalcev. So zgodbe resnične ali so le plod domišljije modernizacije, ki želi pozabavati turiste? Edini način da izveste je, da se prepričate sami. Zadnje vprašanje, ki ostane je... ali si upate?

Srednjeveška zapuščina je del izkušnje

Spoznavanje domače srednjeveške kulture in zapuščine naj bo prijetna izkušnja. Želimo vam čim več zadovoljstva pri odkrivanju lepot Slovenije!

Leave a comment