Najlepši gradovi v Sloveniji

Izbor 5 najlepših gradov v Sloveniji

Če še niste obiskali kakšnega od omenjenih petih najlepših gradov v Sloveniji, je čas, da se podate na pot.

1.GRAD RAČE

Na Štajerskem se lahko oglasite v odličnem prenovljenem gradu Rače, ki stoji blizu Maribora. Zraven si privoščite še kepico sladoleda pri odličnem sladoledarju v neposredni bližini gradu. Tako bo sprehod po grajskem parku še slajši! :)

2. GRAD OTOČEC

Morda vas pot zanese na edini vodni grad v Sloveniiji, ki stoji sredi majhnega otočka. Govorimo seveda o še predobro znanem gradu Otočec, ki se nahaja blizu Novega mesta na Dolenjskem.

 

3. GRAD BUKOVJE

Tudi Koroška nič kaj ne zaostaja s svojim grajskim deležem. Ima enega najlepših gradov, ki se imenuje grad Bukovje. Na njem se odvijajo tudi čudovite grajske poroke.

4. GRAD CELJE

V primeru, da si želite obiskati kakšno dobro razgledno točko, je za to potezo kot nalašč Celjski grad. Ta mogočni grad je obnovljen in ponuja odličen pogled na mesto Celje in okolne kraje. Morda pa vas nanj pripelje tudi kakšen koncert, ki se odvija v njem v poletnem času.

5. GRAD MOKRICE

Če ste ljubitelj golfa, se oglasite na gradu Mokrice, ki je tudi odličen prenovljen hotel in restavracija. Grad se nahaja na Dolenjskem blizu Brežic.

One thought on Najlepši gradovi v Sloveniji

Leave a comment